Vízum és néhány hasznos infó

4 nappal indulás előtt megkaptuk a vietnámi vízumot. Kicentiztük? Rendesen..mentségünkre szóljon, hogy egy darab leírást nem találtam arról, hogy a nagykövetségen kell hagyni egy hétre a kérelmező útlevelét…éppen ezért gondoltam arra, hogy megírom ezt a postot, hátha a jövőben segít majd valakinek.

Az általunk meglátogatni kívánt 9 országból csak 4-be kellett vízumot igényelni. Ausztráliába, Myanmarba, Kambodzsába és Vietnámba.

Az alábbi linkeken találhatóak az online elérhetőségek:

Ausztrália: http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651-

A vízum ingyenes! 🙂

visa3

Myanmar: http://evisa.moip.gov.mm/NewApplication.aspx

Gyors, és kényelmes, fejenként kb 14 ezerre jön ki. Szkennelt igazolványkép szükséges.

visa2

Kambodzsa: https://www.evisa.gov.kh/

Itt fixen 3 munkanap volt, míg végre megkaptuk. Az online felület miatt szintén nagyon kényelmes, fejenként 11 Ezer Forint. Szkennelt igazolványkép szükséges.

visa

A vietnámi már nem volt ilyen egyszerű, igényelhető természetesen online is, de akkor fixen meg kell határozni melyik határátkelő helyen és mikor vesszük át (visa on Arrival). Ügynökségen keresztül is igényelhető, de ilyenkor a szolgáltatást is ki kell fizetni. Így mi inkább a Vietnámi nagykövetségen igényeltük személyesen.

Előtte itt tájékozódtam:

http://www.vietnamembassy-hungary.org/en/nr070521170031/

http://www.vietnamembassy-hungary.org/en/nr070521170031/nr070521170514/

Online letölthető az igénylőlap, amire egy igazolvány képet kell ragasztani, fejenként 12 Ezer Forint. Leadod az útleveledet, és egy hét múlva vehető fel.

Szóval időben el kell kezdeni.

Más országokban már a repülőn odaadják a belépéshez szükséges formanyomtatványokat. Ezt az útlevél ellenőrzésnél kell átadni. Nyilatozni kell, ha túl sok készpénz van valakinél, vagy értékes szállítmány, vámolni való. Bangkokban legutóbb pl. 50 percet álltunk emiatt sorban.

Hasznos infó gyanánt néhány linket szeretnék becsatolni. Nagyon sok információt szereztem a Konzuli szolgálat honlapjáról. Minden országot le lehet ellenőrizni. Időjárás, jelenlegi körülmények, veszélforrások, stb.

http://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

A vacak időjárásra pedig nem árt felkészülni. Az utazás tervezését én az időjárás állomások oldalaival kezdtem. Mert van egy elképzelésem, hogy hol milyen idő lesz, de ki tudja? Globális felmelegedés és társai, ugye..

http://severe.worldweather.org/

http://www.metoffice.gov.uk/weather/tropicalcyclone

Ezen kívül pedig rengeteg, de tényleg rengeteg blogot olvastunk. Facebookon több csoport is van, Magyar utazóbloggerek szövetsége, Utazás a Nagyvilágban, stb. Rengeteg hasznos tanácsra lehet szert tenni. Ezen felül pedig a Pinterest a legjobb barátom. Onnan aztán lehet ihletet meríteni! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s